Ik heb buikklachten, is dit darmkanker?

Klachten herkennen

Veel mensen hebben soms last van stoelgangproblemen en/ of darmklachten. in de meeste gevallen heeft dit niks met darm- kanker te maken. het kan bijvoorbeeld te maken hebben met verkeerde voeding, infecties aan de darmen of stress. indien de klachten langer dan twee weken duren is het verstandig om een afspraak met de huisarts te maken. de huisarts kan u onderzoeken of doorverwijzen naar het ziekenhuis. Het is wel belangrijk om bij klachten zeer oplettend te zijn. Darmkanker is namelijk zeer goed te behandelen mits het op tijd en in een begin stadium ontdekt wordt.

Klachten die mogelijk op darmkanker kunnen wijzen:

- een blijvend veranderd ontlasting patroon
- gewichtsverlies zonder dat er een verklaring is
- bloed bij de ontlasting
- slijm bij de ontlasting
- pijn in de buik die gedurende lange tijd aanhoudt
- aanhoudende krampen in de darmen
- langdurig opgezwollen gevoel hebben in de buik
- aandrang om naar de toilet te gaan, maar ontlasting blijft uit
- vermoeidheid die niet overgaat

Wanneer u last heeft van deze klachten kunnen deze wijzen op darmkanker. Deze kunnen ook een andere oorzaak hebben, wel is het verstandig om in bovenstaande gevallen contact op te nemen met de huisarts. Wanneer u bloed bij de ontlasting heeft is het sowieso verstandig om naar een dokter te gaan.

huisarts te maken. de huisarts kan u onderzoeken of doorverwijzen naar het ziekenhuis. Het is wel belangrijk om bij klachten zeer oplettend te zijn. Darmkanker is namelijk zeer goed te behandelen mits het op tijd en in een begin stadium ontdekt wordt.

Klachten die…"> huisarts te maken. de huisarts kan u onderzoeken of doorverwijzen naar het ziekenhuis. Het is wel belangrijk om bij klachten zeer oplettend te zijn. Darmkanker is namelijk zeer goed te behandelen mits het op tijd en in een begin stadium ontdekt wordt.

Klachten die…">