Is het slim om naar een huisarts te gaan?

Darmkanker naar de huisarts

Een bezoek brengen aan de huisarts kan bij darmkanker verschillende redenen hebben. Wanneer u darmklachten heeft is het in de meeste gevallen niet nodig om naar de huisarts te gaan. Dat is wel nodig als u aanhoudende darm of buikklachten heeft. Veel mensen gaan bij darmkanker niet graag naar de huisarts toe, omdat ze bang zijn voor wat de arts gaat zeggen. Het is zeer begrijpelijk dat u angsten heeft voor het bezoek aan de huisarts wanneer het over darmkanker gaat of kan gaan. Toch is het niet verstandig om geen verwijzing naar het ziekenhuis te vragen of het gesprek aan te gaan met u huisarts. Darmkanker is namelijk zeer goed te behandelen, mits u er tijdig bij bent.

Op het moment dat u meerdere klachten heeft die op (dikke) darmkanker kunnen wijzen is het zeer noodzakelijk om naar uw huisarts te gaan.

  • U heeft structurele problemen met u heeft met uw stoelgang
  • U bent boven de 50 jaar en heeft darmkanker klachten
  • Darmkanker komt veel in uw familie voor. De kanker kan erfelijk zijn. U kunt dit dan met uw huisarts bespreken.

Darmkanker kunt u met alertheid zeer goed voorkomen! U huisarts is er ook om u gerust te stellen of darmkanker uit te sluiten.

Op deze pagina leest u meer over darmklachten. Wilt u meer informatie over erfelijke darmkanker? Kik dan op deze link.

darm of buikklachten heeft. Veel mensen gaan bij darmkanker niet graag naar de huisarts toe, omdat ze bang zijn voor wat de arts gaat zeggen. Het is zeer begrijpelijk dat u angsten heeft voor het bezoek aan de huisarts wanneer het over darmkanker gaat of kan gaan. Toch is het niet verstandig om geen verwijzing naar het ziekenhuis te vragen of…"> darm of buikklachten heeft. Veel mensen gaan bij darmkanker niet graag naar de huisarts toe, omdat ze bang zijn voor wat de arts gaat zeggen. Het is zeer begrijpelijk dat u angsten heeft voor het bezoek aan de huisarts wanneer het over darmkanker gaat of kan gaan. Toch is het niet verstandig om geen verwijzing naar het ziekenhuis te vragen of…">