Darmkanker onderzoek door middel van een CT Scan

Ct scan darmkanker

Wat is een CT Scan?

Een manier om darmkanker op te sporen in uw lichaam is door middel van een CT Scan. CT staat voor computer tomografie. Door middel van röntgenstralen maakt een CT-scan metingen. Deze metingen worden scans genoemd. De scans worden tot foto's verwerkt door de computer.Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op een onderzoektafel. De tafel wordt geschoven door een ondiepe ring van 70 cm hoog en 50 cm diep. U ligt maar voor een deel in deze ring. U schuift tijdens het onderzoek langzaam in het apparaat. De stralenbron draait om u heen waardoor er in een zeer korte tijd momentopnamen kunnen worden gemaakt vanuit verschillende hoeken.

De radiodaignotisch laborant geeft aan wanneer de scans worden gemaakt. Deze laborant voert ook het onderzoek uit. Bij een CT-scan kunnen de opgeslagen gegevens worden opgeslagen en worden geconstrueerd tot een driedemensionaal beeld van het onderzochte gebied.

Voor veel CT-onderzoeken hebt u voorbereiding en nazorg nodig. Ook is het mogelijk dat u een infuus krijgt of voor het onderzoek moet drinken. 

darmkanker op te sporen in uw lichaam is door middel van een CT Scan. CT staat voor computer tomografie. Door middel van röntgenstralen maakt een CT-scan metingen. Deze metingen worden scans genoemd. De scans worden tot foto's verwerkt door de computer.Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op een onderzoektafel. De tafel wordt geschoven door een ondiepe ring van 70 cm hoog en 50 cm diep. U ligt maar voor een deel in deze ring. U schuift tijdens het onderzoek langzaam in het apparaat. De stralenbron draait om…"> darmkanker op te sporen in uw lichaam is door middel van een CT Scan. CT staat voor computer tomografie. Door middel van röntgenstralen maakt een CT-scan metingen. Deze metingen worden scans genoemd. De scans worden tot foto's verwerkt door de computer.Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op een onderzoektafel. De tafel wordt geschoven door een ondiepe ring van 70 cm hoog en 50 cm diep. U ligt maar voor een deel in deze ring. U schuift tijdens het onderzoek langzaam in het apparaat. De stralenbron draait om…">