Wetenschappelijk onderzoek darmkanker

Wetenschappelijk onderzoek

Stichting Stop Darmkanker Nederland heeft als een van haar peilers het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek kan helpen bij het verbeteren van de behandelmethode van darmkanker, het genezen van darmkanker en verbeteren van de levenskwaliteit van darmkanker patiënten. 

Wat is een wetenschappelijk onderzoek?

Bij wetenschappelijk onderzoek is er altijd een vraagstuk. Een vraagstuk kan zijn: Waarom ontstaat darmkanker? Een wetenschapper of onderzoeker gaat door middel van het uitvoeren van een onderzoek op zoek naar het antwoord van het vraagstuk.

Wetenschappelijk onderzoek begint altijd met een vraag, bijvoorbeeld: 'Hoe ontstaat deze ziekte?' of 'Werkt dit nieuwe medicijn beter dan het oude?'. De zoektocht naar het antwoord is het wetenschappelijk onderzoek.

Stichting Pixels tegen Darmkanker heeft een beneficiair partnerschap met het Antoni van Leeuwenhoek (Nederlands Kanker Instituut) in Amsterdam. Dit gerenomeerde instituut is in haar laboratorium continue bezig met wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de ziekte darmkanker en andere kankervormen.

De stichting ondersteunt het Antoni van Leeuwenhoek momenteel met een groot onderzoek naar de verbetering van de behandelmethode van de ziekte darmkanker. Links in het menu kunt lezen wat het onderzoek inhoudt en wat de resultaten tot nu toe zijn.