Mogelijke poliepen opsporen door middel van een zeltest (iFOB Test)

Zelftest poliepen

Darmkanker is een groot gezondheidsprobleem en komt voornamelijk voor bij mensen van 45 jaar en ouder. Door in een vroeg stadium de aanwezigheid van onzichtbaar bloed in de ontlasting aan te tonen, kan darmkanker tijdig worden vastgesteld en het sterftecijfer met 30% teruggebracht. Met de introductie van een betaalbare kwalitatieve iFOB-zelftest kan ongeveer 65% van alle gevallen van darmkanker ontdekt worden.

In Europa worden per jaar 366.400 nieuwe gevallen van darmkanker vastgesteld. Ruim 11.000 daarvan leven in Nederland en bijna de helft hiervan sterft jaarlijks aan deze aandoening. Darmkanker is bij vrouwen na borstkanker de belangrijkste kanker. Bij mannen staat het op de derde plaats na prostaat- en longkanker en eist het viermaal meer slachtoffers dan het verkeer.

Van bridgeclub naar introductie betaalbare, kwalitatieve iFOB-zelftest darmkanker
De gepensioneerde ondernemer Ton Kannekens (1929) zet zich al jaren in voor laagdrempelige, vroegtijdige opsporing van darmkanker nadat een vriend op de bridgeclub aan de gevolgen hiervan overleed. De bestaande onderzoeken zouden namelijk kostbaar, belastend, pijnlijk, ingrijpend en moeilijk zijn. Maar niets blijkt minder waar. De, door hem geïntroduceerde, kwalitatieve immunochemische Fecaal Occult Bloed zelftest (iFOB-zelftest) is nauwelijks belastend en kan gemakkelijk thuis, volgens het principe van een zwangerschapstest, door iedereen zelf worden uitgevoerd. Deze test spoort onzichtbaar, menselijk bloed in de ontlasting op. Er wordt geadviseerd om deze test ieder jaar, tenminste om de twee jaar, te herhalen. Patiënten met een positief resultaat moeten door hun huisarts verwezen worden voor aanvullend darmonderzoek (coloscopie).

Een persoonlijk exemplaar van deze betrouwbare, kwalitatieve iFOB-zelftest kan risicoloos voor slechts € 15,- besteld worden op: Test uw Darmen

darmkanker ontdekt worden.

In Europa worden per jaar 366.400 nieuwe gevallen van darmkanker vastgesteld. Ruim 11.000 daarvan leven in Nederland en bijna de helft hiervan sterft jaarlijks aan deze aandoening. Darmkanker is bij vrouwen na borstkanker de belangrijkste kanker.…"> darmkanker ontdekt worden.

In Europa worden per jaar 366.400 nieuwe gevallen van darmkanker vastgesteld. Ruim 11.000 daarvan leven in Nederland en bijna de helft hiervan sterft jaarlijks aan deze aandoening. Darmkanker is bij vrouwen na borstkanker de belangrijkste kanker.…">