Darmkanker preventief aanpakken door meer beweging en een gezond gewicht

Lichaam en beweging darmkanker

Lichaam en beweging

Een verhoogde kans op darmkanker kan ontstaan wanneer mensen last hebben van overgewicht en daarbij ook te weinig bewegen. Een gezond gewicht en lichaamsbeweging is hierbij erg belangrijk.

Beweging
Probeer elke dag een half uur te bewegen. Doe uw boodschappen met de fiets in plaats van met de auto of fiets naar uw werk. Neem de trap ipv de roltrap of lift. Ga in de avonduren een stuk wandelen. Zo komt u al snel aan 30 minuten per dag. Wilt u meer tips over bewegen? Bezoek dan eens de website 30 minuten bewegen.

Alcohol gebruik en roken
Relatief gezien komt (dikke) darmkanker vaker voor bij rokers dan bij mensen die niet roken. Daarnaast lijkt uit onderzoek naar voren te komen dat het (overmatig) consumeren van alcohol de kans op het ontwikkelen van darmkanker te vergroten.

darmkanker kan ontstaan wanneer mensen last hebben van overgewicht en daarbij ook te weinig bewegen. Een gezond gewicht en lichaamsbeweging is hierbij erg belangrijk.

Beweging
Probeer elke dag een half uur te bewegen. Doe uw boodschappen met de fiets in plaats van met de auto of fiets naar uw werk. Neem de trap ipv de roltrap of lift. Ga in de avonduren een stuk wandelen. Zo komt u al snel aan 30 minuten per dag. Wilt u meer tips over bewegen? Bezoek dan eens…"> darmkanker kan ontstaan wanneer mensen last hebben van overgewicht en daarbij ook te weinig bewegen. Een gezond gewicht en lichaamsbeweging is hierbij erg belangrijk.

Beweging
Probeer elke dag een half uur te bewegen. Doe uw boodschappen met de fiets in plaats van met de auto of fiets naar uw werk. Neem de trap ipv de roltrap of lift. Ga in de avonduren een stuk wandelen. Zo komt u al snel aan 30 minuten per dag. Wilt u meer tips over bewegen? Bezoek dan eens…">